Materiály k činnosti

Hry do klubovny

Nervíky

Všichni hráči si připraví knoflík z KPZ, který přivážou na kousek provázku. Organizátor má k dispozici víčko od ešusu nebo od kotlíku (v nouzi od papírové krabice). Organizá- tor hází mincí tak, aby padl orel nebo panna. Když padne orel, hráči nesmí svými „nervy“ pohnout, když padne panna, hráči musí se svými „nervy“ rychle ucuknout. Organizá- tor vždy, když padne mince na stůl, přiklopí všechny nervy, které jsou uprostřed stolu. Trestné body se přičítají těm, kteří ucuknou, když nemají, a kteří neucuknou a jsou chyceni, když ucuknout mají.

Poznávačka

Všichni hráči mají zavázané oči. Nachystej si několik předmětů, které necháš kolovat, a všichni podle hmatu určují např. gumu, špunt, uzávěr od láhve, vršek od pera, klíč, hodinky apod. Pro pestrost můžete do poznávaček zahrnout poznávání chutí, vůní, zvuků apod.

Představivost

Nakreslíme nějaký jednoduchý geometrický obrázek (domeček, sluníčko,…) a ostatním ho neukazujeme. Každý si vezme tuž- ku a papír a jen podle popisu musí obrázek překreslit. Při popisu se smí používat jen jednoduché výrazy a tvary

Padáčky – výroba

z papírových ubrousků vyrobíte padáček který lze házet z okna. Na každý roh přilepte izolepou šňůrku. Sňůrky na konci svažte a přivažte nějaké závaží.

Citron v puse

Jeden hráč má citron v puse a vybraný skaut musí uhodnout kdo to je.

Hamoun

Hráči sedí v kruhu na židlích a uprostřed stojí stůl na kterém je: dort, příbor a oblečení (bunda, čepice, rukavice,šála,…). Po kruhu koluje kostka, kdo hodí číslo šest může rychle běžet ke stolku obléknout se a začíst jíst. Čas má jen do té doby dokud nikdo další nehodí šestku. Pak se musí rychle svléknout a nechat hrát dalšího hráče.

Obmalovávání obrázku

První hráč kreslí libovolný obrázek, vedle něj hráč od něj obmalovává a vedle tehoto hráče obmalovává další hráč. Na konci hry porovnáte všechny verze., Na konci by měli vzniknout různé patvary nebo jiné obrázky. Místo koně může vzniknout koza nebo auto…

Staveni parníku

Naušte se nové origami nebo postavte parníka  jděte ho pouštět do mísy. Komu vydrží déle na hladině vyhrává.

Pití – slánky přelévaní

Každý hráč má svoji sklenici ze které jen do slánky nasávají vodu a vypouští do společného hrnce. Kdo má jako první prázdnou sklenici vyhrává.

Třídírna

Před schůzkou rozměníme drobné mince tak, abychom jich měli aspoň 10, minimálně dvou druhů. Úkolem bude mince poslepu roztřídit. Pokud máme víc sad stejných mincí, můžeme v tom soutěžit. Obměna: Místo mincí můžeme použít třeba geometrické tvary nebo různé bonbony.

Seskok vejce

Účelem hry je vytvořit z přichystaného materiálu takový padák pro vejce, který ho zachrání při pádu z prvního patra. Pokud vejce přežijí, může se zvyšovat výška, ze které jsou pouštěna na zem. Vejce pouš- tějte na tvrdý povrch, protože do trávy je to poměrně lehké. Materiál, který můžete použít: papíry, provázky, izolepy, špejle, brčka, toaleťák, igeliťák, kus látky…