Tipy na outdoorové vybavení

Vhodný nůž pro starší skauty kteří to myslí s nožem vážně

Tento nůž má vše co odnože očekávám a mohu ho jen doporučit všem starším skautům. Chce si však zvolit především optimální délku čepele.  S menší čepelí se úměrně zmenšuje rukojeť a nůž se pak drží starším skautům špatně. Jediná jeho nevýhoda kterou jsem zaznamenal byla způsobena při namočení nože a v tom případě dojde ke svírání čepele při otevírání.  Na typu nože od značky Opinel příliš nezáleží ale jisté parametry se zajisté mění.

Nůž značky Opinel

n13-vri-zaviraci-nuz-opinel-inox
Tradiční zavírací nůž Opinel adventurer s rukojetí z bukového dřeva a čepelí z nerezové oceli, vybavený pojistkou ViroBlock. Délka čepele je 8,5 cm.
Francouzské zavírací nože Opinel jsou generacemi prověřenou klasikou. První zavírací nůž Opinel byl vyroben v roce 1890 a od té doby jsou tyto zavírací nože vyhlášené svou spolehlivostí, dlouhotrvající ostrostí, všestranností a tradičním – nezaměnitelným tvarem a designem. Ručně broušená čepel vyrobená z vysoce kvalitní švédské oceli, kvalitní a silně lakovaná odolná dřevěná rukojeť.

Nerezová leštěná ocel je díky antikorozním vlastnostem chromu maximálně odolná korozi a prakticky bezúdržbová s excelentní dlouhotrvající ostrostí.
Rukojeť je vyrobena z bukového dřeva, je silně lakovaná pro zvýšenou odolnost a na konci perforována s koženým poutkem.
Nůž je vybaven patentovanou pojistkou ViroBlock – nejen proti zavření čepele, ale i proti jejímu otevření.

http://www.junshop.cz/noze/zaviraci/opinel-vri-adventurer.html?listtype=search&searchparam=opinel

zanechte odpověď