Archiv Pozvánky na akce

Svojsikův závod ve Křtinách 2015 

Na základě odevzdané přihlášky tímto Tebe i Tvou družinu zveme na Základní  kolo Svojsíkova závodu s podtitulem „Putování po Moravském Švýcarsku“, které se uskuteční ve Křtinách a jejich okolí. 

Nedílnou součástí skautingu byl vždy pohyb v přírodě, putování, poznávání nových míst, ale i sebe sama, stejně jako schopnost postarat se o sebe za slunečného počasí i ve větru a dešti, překonat se a růst. Z těchto myšlenek čerpá i letošní „závod“, který bude koncipován jako skutečná výprava družiny s veškerými jejími slastmi i strastmi.

Kdy:

Čtvrtek 7. května – odjezd:

Žatčany          (612)  Autobus   odj. 15:53
Újezd u Brna žel. st. Vlak   odj.  16:03
Sokolnice žel. st.      Vlak   odj.  16:06

Sraz 15 minut před odjezdem. 

Adamov 16:50, železniční stanice přestup na autobus č. 157 do Křtin. přj. 6:58

Potřebuješ si koupit před srazem:

Pouze 1x  Typ jízdenky: jízdenka na 6 zón / 120 minut.

Základní cena: 49 Kč, zlevněná cena: 24 Kč

Zlevněná – (pouze pokud má průkazku nebo členskou kartu Junáka.)

Návrat:

Předpokládaný návrat je v neděli odpoledne 10.května v 13:30 h. na Sokolnickým nádraží – Žatčany/ Újezd.

Záložní návrat v 15:30 h.

Náhradní spoje pro opozdilce:

17:53 7.5. Odkud/Přestup/Kam Příj. Odj.
Žatčany, náves > 17:53
Sokolnice, železniční stanice 18:01
Sokolnice-Telnice 18:05 18:06
Adamov 18:49 >
Adamov, železniční stanice 18:58
Křtiny, obecní úřad 19:13 19:15

S Sebou:

jídlo na čtvrtek, 100Kč na startovné, jízdenku za 49Kč nebo 24Kč,  100-200kč na ostatní výdaje,  ešus nebo jakákoli jiná nádoba, 1. kotlík –  družina, lžíce, karimatku, spacák, oblečení na celou dobu, čepici, pláštěnku, skautský kroj či šátek (kdo má), sirky, nůž, dlouhý papír, telefonní čísla na rodiče, baterku na svícení.

Jídlo:

Každá družina si jídlo zajišťuje po celou dobu akce sama včetně financování. Domluvit se skauti mohou na družinové schůzce.

Finance:

  • 100Kč na startovné
  • jízdenku za 49Kč nebo 24Kč – směr tam
  • 100 – 200kč na ostatní výdaje které si platíte vy. (Kemp, cestu na zpět.) Co vám zbude je vaše nebo rodičů.
(Nevybírám peníze.)

 

Jídlo pro Žatčanskou družinu zajišťuje:

Agent spolu s Jarkem a Šárkou.

Povinnost každé družiny nahlásit Agentovi:

Co plánuje vzít družina s sebou za potraviny, co budete vařit, míchat krájet a podobně.  Kolik máte stanů neboli počet míst a kým je obsazen. Kolik členů nemá kde spát.

V případě problémů Vás kontaktujeme. 

Známé a jasné pravidlo zní, dokud o nás nevíte je všechno v pořádku.

Termín zahájení závodu:

Pátek 8. května 2015 v 9:30 hod.

Termín ukončení závodu:

Sobota 9. května 2015 v 15:00 hod.

Místo startu a cíle:

Městys Křtiny, místní koupaliště (49°17’35.107″N,16°45’0.457″E).

Účastnický poplatek:

100 Kč/družina, splatný na místě při registraci.

Putovní část:

Nepřetržitě od pátku od asi 10:30 hod. do soboty přibližně do 11:00 hod.

Registrace družin:

Na místě ve čtvrtek večer od 18:00 do 20:00 hod., poté v sobotu od 7:30 nejpozději do 9:30 hod.

Doprovod družiny:

Po celou dobu s družinou půjde doprovod, který nebude nikterak do závodu zasahovat. Přiřazení/mix vedoucích proběhne před zahájením závodu. Je tedy třeba, aby s každou družinou přijel plnoletý vedoucí, který bude schopen absolvovat s družinou celé putování.

Ubytování před závodem:

Družiny, zejména ty které to uvedly do přihlášky, mají ve čtvrtek od asi 16:00 hod. zajištěno místo pro přenocování přímo na koupališti (ve vlastních stanech). K dispozici bude WC, tekoucí pitná voda, sprcha (na mince). Poplatek za ubytování v kempu (viz www.koupalistekrtiny.cz) si hradí družina samostatně (dostane daňový doklad). Cena je 60 Kč/stan, 30 Kč/dítě do 15 nad 15 let.

Stravování

Jídlo bude výlučně z vlastních zásob družin.  Na startu a v cíli bude k dispozici čaj a voda. V našem městysu bude v pátek i v sobotu otevřen místní konzum (COOP) pouze v dopoledních hodinách od 7:00 do 11:00 hod. Doporučuje veškeré jídlo raději obstarat předem. Pravděpodobně bude v areálu koupaliště během pátku i soboty dopoledne otevřen stánek s občerstvením (párky, langoše, tatranky, limonády aj.). Případný nákup si hradí účastníci z vlastních zdrojů.

 

Doporučené vybavení:

Psací potřeby, lékárnička, KPZ, pomůcky pro přespání v přírodě a dvoudenní putování (alespoň větší batoh, spacák, karimatka apod., vhodné oblečení i obutí pro celou akci a očekávané počasí); družina musí disponovat nejméně jednou reflexní vestou, svítilnou (baterka, čelovka aj.) a nabitým mobilním telefonem (pro krizové situace). Pro orientaci v terénu (např. buzola), turistická mapa okolí Křtin (kupř. KČT č. 86), vybavení pro vaření během závodu (kotlík, vařič aj.), hodinky.

 

Celý závod bude

koncipován jako skutečná dvoudenní výprava. Bude proto zaměřen také na hodnocení schopnosti družiny samostatně se o sebe postarat během celé akce (tzv. modul „Přežití“). Při zahájení budou odtajněna umístění jednotlivých stanovišť, která by měly družiny během putování absolvovat (tzv. modul „Závod“). Prosíme, přizpůsobte vybavení, které si s sebou budete brát právě avizovanému putování, které bude obsahovat i přespání mimo lokalitu startu/cíle. Nepotřebné vybavení, které si družina přiveze např. jen na přenocování ze čtvrtka na pátek, bude moct družina ponechat uzamčené do svého sobotního návratu zpět z putování.

Věříme, že se všichni na začátku a na konci závodu setkáme oblečeni ve skautských krojích.