Proběhlé akce

Tumulusácký lyžák pro skauty a skautky 2016 proběhl!

I skauti z našeho střediska mají rádi zimní sporty! Loni proběhla výprava na běžky a letos jsme vyrazili v neděli 21.2.2016 na sjezdovku.

Sedačková lanovka, na pozadí sjezdovkaKdyž skauti mají nápad, kam na výpravu, vedoucí to vždycky potěší. Padl nápad zajet si zalyžovat – tak proč ne? Problém byl, že tuto zimu si sněhem člověk jistý být moc nemohl, a tak i organizace skautského víkendu na lyžích byla obtížná. Naštěstí se nám přece jen podařilo vyjet – ač jen na jeden den – ještě dřív, než sníh utekl pryč
Ve složení Pája, Filip, Anda, Mike a Petr jsme vyjeli do areálu Dolní Morava. Ve výsledku počtem osob převažovali snowboardisté nad lyžaři, ale to nám nevadilo. A protože víme, že ,,skaut je nepromokavý“, skoro nám nevadil ani fakt, že místy až pršelo a pod skluznicí bylo solidně mokro.
Sportovní zážitky z jízdy jsme měli, mokré úplně všechno taky (ještě doma jsme ždímali ponožky), vleky už zavírali – čas vydat se domů. Akce byla fajn – doufáme, že se nám třeba v příští sezóně povede dostat se ve skautském kolektivu zase na sníh.