Tipy na akce Zábava na ven

Procházky i dobrodružství v Albánii

Více na http://curraj.info/

Letní kemp v Curraji představuje unikátní příležitost stanovat v centru jednoho z nejodlehlejších osídlení v Albánii, užít si nádhernou okolní přírodu a atmosféru opravdové horské vesnice, plné původní architektury i pohostinných obyvatel, kam se každý turista dostane výlučně jen po svých. Kemp se nachází v těsné blízkosti křišťálově čisté horské řeky (studené, ale osvěžující), disponuje základním sociálním zázemím (suché záchody, solární sprchy), a v jeho těsné blízkosti se nachází i malé hřiště pro míčové hry, stoly s lavicemi a horský „bar“, kde vám majitel kempu Agim s radostí udělá pravou tureckou kávu, nalije domácí rakii nebo prodá některý z druhů donesého pití (nabídka je velmi omezená).

Zdroj: http://curraj.info/

Stravování je k dispozici v rámci místních pohostinství (U Ndueho). Jelikož v širokém okolí není k nalezení žádný klasický obchod, doporučujeme nést s sebou i vlastní zásoby, případně se lze při nahlášení předem zapojit do stravování v rámci programu projektu Albanian Challenge, který bude přímo v kempu provozovat vlastní kuchyň (cena včetně ubytování, 3 jídel a 2 svačin denně – 15 E na den).

Kompletní doprava

Nejjednodušším způsobem, jak se do Curraje dopravit, je využít kompletní dopravy, organizované projektem Albanian Challenge. Ta je zajištěna kyvadlově každý týden 1x, od 24. 6. 2016 (odjezd z Brna) do 13. 8. 2016 (odjezd z Albánie), a to z  Brna až na místo (přístav v Markajia odtud pěšky). Nástup je po domluvě možný také vBratislavě. Doprava je zajišťována především osobními auty a mikrobusy.

zanechte odpověď