Proběhlé akce

Pandy na Planetce B612 (Šlapanice 21.-23.10.2016)

V pátek 21.10.20p100007516 se Pandy sešly na družinové schůzce a z ní v sestavě Hanka, Apa, Evča, Ama a Anda vyrazily na výpravu do Šlapanic. Po příjezdu autobusem jsme si šly nakoupit, dále pokračovaly do areálu skautů z Dvojky ze Šlapanic, abychom převzaly klubovnu, ve které jsme měly trávit víkend. Klubovnu jsme převzaly, její interiér i okolí sklidily obrovský úspěch od Pand – moc se nám tam líbilo.

Už v pátek po příjezdu a zabydlení se jsme si poslechly několik kapitol z knihy Malý princ, které nás provázela celou výpravou – ocitly jsme se na asteroidu B612, zjistily, jak vypadá, kdo jej obývá a spolu s Malým princem jsme využily tahu tažných ptáků, abychom prozkoumaly planetky v okolí.

V sobotu jsme procestovaly okolní asteroidy a setkaly se s různými dospělými, kteří je obývali – s králem, domýšlivcem, pijanem, byznysmenem, lampářem a zeměpiscem – a zahrály si tématické hry a také prohlédly Šlapanice. Od zeměpisce jsme se s Malým princem dozvěděly o zajímavé planetě – Zemi. I tu jsme navštívily a poslechly si o hadovi, růžích, lišce, lovcích, lidech.

V neděli nás čekala návštěva místního kostela a přišel čas loučit se s Malým prince, nechat jej vrátit se na svou planetku – asteroid B612… I my jsme se postupně rozloučily, sbalily si věci a vrátily se domů…

Malý princ, skauting, parta, spolupráce, samostatnost, vaření, hry, zábava, tvoření, zamyšlení se, poznávání nových věcí, zážitky – o tom to bylo. A bylo to fajn. 🙂

 

Fotky k dispozici zde.

zanechte odpověď