Proběhlé akce

Pátrací hra, která nás chytla

První vícedenní výprava letoška nás potkala 18. a 19.2.2017 – vydali jsme se do Kuřimi a šlo také o první roverskou výpravu (vzhledem k přihlášeným účastníkům).

Sešli jsme se ve vlaku do Brna v sestavě Agent, Hanka, Jara, Petr, Karel, Filip a Anda, v Brně jsme mezi sebe přibrali ještě posilu z brněnského dívčího skautského oddílu Vyriony – Miridy. Pokračovali jsme až do Kuřimi, kde nás čekala lezecká stěna – místo, kde se člověk učí překonat sám sebe, jistit druhého, být ve střehu, spolehnout se na parťáka. Když byl čas nechat tělo trochu odpočinout, zvolna jsme se procházkovým tempem přesunuli do Wellness Kuřim – koupání přišlo vhod.
Když jsme se vraceli z bazénu, začala se v našich vysílačkách ozývat volání o pomoc. Podle instrukcí jsme se dostali na nádraží a hledali osobu v ohrožení. Na místě jsme už nalezli jen stopy – knihu se zašifrovanou zprávou a zdánlivě bezvýznamné drobnosti. Vydali jsme se směrem, který jsme z knihy zjistili, našli další zprávu. Před námi byl úkol dostat se přes konkrétní území a být neviditelní (abychom nebyli zaměřeni odstřelovačem). Dostali jsme se tam, kam bylo potřeba, ale podle informací z vysílačky byli 2 z nás zasaženi – jejich přenesení na místo ošetření bylo nezbytné. Zvládli jsme to. Naše cesta ale nekončila – dalším úkolem bylo nají konkrétní náměstí, sochu a u ní zprávu. Našli jsme ji. A měli prostor diskutovat nad tématem zdravé výživy – a potom i nakoupit si potraviny na zbytek akce.
Byla už tma, ale naše hledání a plnění úkolů pokračovalo. Úkoly prověřily naše schopnosti orientovat se v mapě, řešit hádanky, hledat uschované, logicky myslet, zvažovat globální problémy a podobně. Podařilo se nám vše vyřešit a zdárně hru ukončit opět u lezecké stěny, kde jsme po sdílení zážitků, večeření a dalším zdolávání vrcholů přespali.
Neděle už pro nás byla ve znamení příprav na odjezd (a lezení). Přešli jsme na nádraží a vlakem cestovali zpět do Brna, z Brna pak autobusem do Sokolnic, Telnice, Újezda.
Pozvánka na akci zde.

zanechte odpověď