Proběhlé akce

Raubíř Ralf a svojsíkáč

Mince vhozena. Tohle není cvičení.

Na aprílovou sobotu 1.4.2017 jsme se sešli na střediskovém kole Svojsíkova závodu – o vítězi závodu bylo zdánlivě dopředu rozhodnuto, protože se přihlásila pouze družina Pand. Ale zvítězily? Setkaly se s příběhem Ralfa, s nástrahami herního světa a rozličnými úkoly…

Hra Fix It Felix junior slaví 30 let od spuštění. V patrovém domě Niceland bydlí několik nájemníků, Felix a na nedaleké skládce i Ralf. Když je mince vhozena do automatu, hra začíná, na scénu vstoupí Ralf a dům se snaží rozmlátit. Naštěstí se objeví i Felix junior se svým kouzelným kladivem a s jeho pomocí hráč – a tedy Felix – celý dům opraví. Ralfa potom všichni nájemci shodí ze střechy domu dolů do bláta a Felix dostane zlatou medaili – metál.

Jsem zlej, a to je dobrý. Nikdy nebudu dobrej, a to není zlý. Nechci bejt nikým jiným, než kým jsem.

Ralfovi se tohle nelíbí. I když chodí na terapie záporáků a snaží se přijmout sám sebe, rozčílí ho, když ho ostatní obyvatelé z jeho hry nepozvou na oslavu výročí spuštění hry, nenabídnou mu ani kousek dortu a vyhánějí ho zpátky na smetiště. Ralf se rozhodne získat někde zlatý metál, aby si ho ostatní vážili a mohl patřit mezi ně.

Když Ralf odešel z oslavy výročí, na kterou ho nikdo nezval a každý z ní chtěl vyhodit, protože Ralf umí jen ničit, přesunul se přes hlavní herní nádraží k Trapperovi, kde narazil na vojáka ze hry Hero’s Duty. Náročná hra, ze které je voják už dávno ve stresu ze cy-brouků, ale vítěz získá metál. Ralf si půjčil vojákovo vybavení a přesunul se do Hero’s Duty.

Kdo zdrhá před bojem, dostane nábojem.

Na majákuPřes počáteční obtíže a boj s brouky, se k metálu dostal a hru opustil dost neohrabaně – spolu s mládětem cy-brouka byl odpálen v záchranném modulu pryč přes hlavní herní nádraží do úplně jiné hry. Mezitím byl Fix It Felix jr. postaven mimo provoz – hra bez Ralfa nefunguje tak, jak má. Majitel herního centra se rozhodl následující dne hru opravovat a pokud se to nepodaří, hru odpojí.

Záchranný modul s Ralfem a cy-broukem, který cestou vyrostl, se dostal až do hry Cukrkáry, kde je všechno ze sladkostí zářivých barev. Tam modul ztroskotal, Ralfa vystřelil na větev lízátkovníku a cy-brouka do jezírka polevy, které ho stáhlo ke dnu. Ralf se seznámil s Vanelopkou – drzou holkou trpící pixlexií, které ostatní říkají chyba. Vanelopka mu metál vzala a použila jej jako minci, aby mohla závodit s ostatními. K závodu byla přihlášena, Ralf chtěl metál zpátky. Nakonec se domluvili, že jí Ralf pomůže upéct žůžokáru a naučí řídit v jejím doupěti v hoře horkých pramenů dietní coly. Když Vanelopka vyhraje, získá raubíř svůj šajnící metál.

Povstaň rytíři v srdci mém – čeká nás rande s osudem!

Kvůli tomu, co Ralfovi napovídal král Cukřík, kvůli uvězněnému Felixovi i samotné Vanelopce se závodnice zdržela a závod byl odstartován bez ní. Ještě ale nebylo nic ztraceno. Startem projela a rychlostí blesku se hnala za ostatními. Vedla si skvěle i mezi zákeřnými závodníky.
Utopený cy-brouk, který přiletěl s Ralfem, neumřel, ale nakladl vejce a zmutoval do cukrkandlu, který všude okusoval. Seržantka Calhounová s Hero’s Duty mláďata našla, ale už bylo pozdě, ta se začala klubat ven a růst a žrát cokoli jim přišlo do cesty. Všichni obyvatelé Cukrkár prchali ven ze hry před cy-broučí armádou. Ralf odnesl k východu i Vanelopku, ale ta jako chyba nemohla svou hru opustit. Ralf nechtěl nechat svou novou a jedinou kamarádku umřít a rozhodl se jednat rychle. I kdyby to mělo stát život jeho. Na létadle seržantky Calhounové doletěl k hoře, uvnitř které vřely horké a nebezpečné prameny dietní coly. Věděl, že je hora zašpuntovná mentosovými krápníky. Věděl taky, že když krápníky shodí do coly, vybuchnou.

Ralfovi se podařilo rozmlátit mentos špunt hory dietní coly. Když se mentos dostaly do coly, vybuchly. Vanelopka v poslední chvíli zachránila Ralfa odvážným skokem se svou žůžokárou. Byli v bezpečí. Z hory coly vytryskl gejzír vroucí tekutiny, který svítil široko daleko. Cy-brouci byli naprogramovaní, aby letěli za světlem – program je přemohl a všichni vletěli do smrtícího proudu. Cukrkáry byly zachráněny před sežráním kybernetickým hmyzem.

Do Cukrkár se vrátili obyvatelé. Na zpustošené závodní dráze Felix junior opravil cílovou čáru a Vanelopka mohla projet. V tu chvíli se všem vrátila paměť dříve uzamčená zlomyslným králem Cukříkem. Všichni si vzpomněli, že Vanelopka je jejich princezna, celá hra se opravila.

Ralf se i s Felixem vrátil do jejich hry – tím byla hra zachráněna – nefungovala by správně ani bez Felixe ani bez záporáka raubíře Ralfa. Obyvatelé Nicelandu přivítali oba hrdiny, už se Ralfovi nevyhýbali. Felix byl tak šikovný, že v jejich hře postavil domky pro opuštěné herní postavy z odpojených her, a ty jim pomáhaly hrát v bonusových kolech.

…a tak si Ralf získal kamarády, uznání i ten kus dortu. A byl šťastný, i když záporáka ve své hře během otevírací doby herního centra hrál pořád. A věděl, že když ho nájemníci Nicelandu na konci hry zvednou, aby ho hodili dolů ze střechy, uvidí monitorem ven na Cukrkáry – uvidí Vanelopku závodit.

A Pandy? Sestavily model hlavního herního nádraží (tedy zpřehlednily kabeláž), našly a rozluštily šifrované zprávy, virtuálně ošetřily zraněné vojáky, získaly s Ralfem metál, učily se závodit, zahřály si své mozečky při logickém zjišťování Vanelopčiny pozice, s Ralfem vytvořily maják na brouky ve vřídlech horké dietní coly, pomohly Felixovi opravit tribunu pro lízátka, našly všechny opuštěné herní postavy z odpojených her a přivedly je do Nicelandu… Nakonec byly oceněny medailemi, falešným cy-broučím vejcem i sladkými pohár(k)y vítězů.

Všechny fotky ZDE

zanechte odpověď