Tipy na akce

Beseda o Zero waste v Újezdě 4.1. od 17.00

Máme tip na zajímavou akce, která se bude konat v prostorách oratoře v Újezdě, kde se běžně schází i některé naše skautské družiny. Slyšeli jste už o Zero waste? 

,,Malé děti sní o tom stát se popelářem. Holky z Czech Zero Waste sním o tom žít životem, ve kterém popeláře nebudu potřebovat. Snaží se žít život bez smetí. Už třetím rokem. A dva roky o tom píší blog. O odpadu a životě bez něj bude povídat jedna z jeho autorek Jana Karasová. Nečekejte ale jen přednášku, nejlepší nápady totiž stejně vzniknou ze společné diskuze. Přijďte se inspirovat a inspirovat i druhé.

Průměrný Čech či Češka vyprodukují každý rok více než 300 kilogramů odpadu. Můžeme se to naučit změnit! Zero waste – život bez odpadu nabízí konkrétní rady a tipy, jak si odpad do života nepouštět a jak si s tím, co v něm přece jen skončí, poradit co nejvíce ohleduplně k lidem i k přírodě. V mnohém to není žádná novinka jako spíše návrat k tomu, co naše babičky a dědové dělávali úplně běžně. Dozvíte se, proč je dobré proti odpadu bojovat, o čem bezodpadový životní styl je a jak jej prakticky a jednoduše uskutečnit ve vašem životě, ale také společenstvích, ve kterých se pohybujete. Pojďme společně vymyslet, jak může svět okolo sebe měnit bezodpadově.. 

Pořádá Salesiánské hnutí mládeže a MK Ovečka 
ve spolupráci s Czech Zero Waste.

Vstup do oratoře je přes farní dvůr – vraty vedle fary.
Vstupné dobrovolné.“

Družina Modrých včelek, která má v čase besedy družinovou schůzku, se besedy zúčastní – zveme i rodiče světlušek (aby si svoje děti vyzvedli v čase konce schůzky nebo společně s nimi zůstali na besedě o Zero waste). 🙂 

Jeden komentář

zanechte odpověď