Proběhlé akce

Zážitky ze skautské pouti

Letošní skautská pouť nás zavedla do Křtin, cílem byl poutní chrám Jména Panny Marie. Putování jsme započali ve Staré huti, což je osada v údolí Křtinského potoka nad Adamovem. Sem nás z Adamova dovezl objednaný autobus, ten se však musel několikrát otočit, aby pobral všechny skauty mířící na tuto akci, kterou pro nás připravili skauti z Blanska. Zúčastnilo se z našeho střediska 19 členů, ale na pouť dorazilo hrubým odhadem přes 200 skautů. 

Než se na nás dostala řada, udělali jsme na nádraží skupinové foto a zahráli jsme si šlapku. Ve Staré huti jsme zaplatili vstupní poplatek na akci, který byl určen na autobus, občerstvení a další technické záležitosti. Dostali jsme mapu s trasou. Během trasy pro nás byli připravená různá stanoviště, například jsme šermovali pěnovým mečem, někteří přelézali vysoké lano, přenášeli v puse vodu na delší vzdálenost, skládali básničku… Na většinu stanovišť jsme museli vystát / vysedět / vyjíst frontu, což se některým z nás líbilo.  Na akci jsme dorazili s posledními očekávanými skupinami, proto jsme na cestě byli mírně ve skluzu. Některá stanoviště z časových důvodů již byla uzavřena, a tak jsme jen prošli kolem. Nestihli jsme koncert ani výrobu placek, mnohé nás minulo, přesto věřím, že se našim skatům pouť líbila.

Trasa mi přišla mnohem delší než zmíněných 7 km, nevím, jak byla skutečně dlouhá, přesto mi tato výprava přišla jako jedna z nejnáročnějších.

Naše fotky ze skautské pouti zde

Fotky od dieceze

Fotky od Člověk a Víra

Fotky od Cesta Blansko

Fotky od Naděje Blansko

 

 

zanechte odpověď