Proběhlé akce

Moravským krasem podruhé

V neděli 16.6.2018 jsme se vydali – a to už v tomto skautském (školním) roce podruhé – cestou ze Křtin do Jedovnic kolem Klostermannovy studánky, lomu, větrného mlýna, geoparku, vápencových Kolíbek a Rudického propadání.  Poprvé jsme do těchto míst zavítali se světluškami v prosinci (výprava Zahřej se světluško). Tentokrát jsme ale nepozorovali kolem sebe zamrzlou zimní přírodu ale naopak takřka letní. A bylo nás o několik víc – svoje zástupce měly skoro všechny naše družiny.

Během zimní výpravy jsme si dali za cíl nafotit zajímavá místa, která budeme právě na jaře či v létě (,,až se stromy zazelenají“) opět hledat. Cílem této výpravy pak bylo najít místa z fotek, vyfotit je znovu a porovnat. A to se nám povedlo, i když někdy to byla skoro detektivní práce. 🙂

Dalším spojovacím prvkem obou výprav byla snad voda – v prosinci jsme se klouzali po zamrzlých cestách a loužích, teď v červnu jsme se rádi svlažili u studánky (někteří byli nakloněni i menší vodní bitvě) a po kamenech neohroženě překonávali Jedovnický potok u propadání.

Na obrázky z výpravy i na srovnávací fotografie se můžete podívat SEM.

(…a fotky z prosincové výpravy máme tady.)

zanechte odpověď