Proběhlé akce

Modré včelky na Levnově – svatojánská výprava

O svatojánském víkendu 23.-24.6.2018 jsme se se světluškami z družiny Modrých včelek vydaly na výpravu k řece Oslavě, na okresní chatu pod Ketkovákem. (Zároveň na ní proběhlo výjezdní setkání táborové rady.) Cíl naší cesty byla možnost skládání světluškovského slibu.

V sobotu ráno jsme se sešly (i s táborovou radou) v Újezdě a vlakem, jiným vlakem a autobusem jsme přijely do Senorad. Pěšky jsme přišly k chatě a prozkoumaly nejbližší okolí, zabydlely se a začaly připravovat oběd. Před obědem i po obědě byl prostor na plnění bodů ze stezky, na hry i na přípravy slibového ohně. Za samotným slibem jsme se vydaly večer do skalnatého kopce nad chatou. Statečně jsme po pěšině na skalnatém ostrohu přišly až ke zřícenině hradu Levnov, kde tři naše sestřičky světlušky po setmění složily slib. Na zpáteční cestě jsme potkávaly další světlušky – tentokrát ty svítící broučky.

Druhý den nás čekalo brzké vstávání, snídaně a úklid chaty a jejího okolí. Přebrodili jsme Oslavu zamířili přes vyhlídkové místo do Čučic na autobus. Přestupovali jsme v Ivančicích na vlak, v Brně jsme měli čas na svačinu a do Újezda jsme se vrátili ještě před polednem.

Fotky si můžete prohlédnout tady.

zanechte odpověď