Aktuality

Fotky z tábora 2017

Reklama: Tábor je pro děti úplně jiným světem – maminka daleko, ruch civilizace také. Je to nejen spousta dobrodružství, ale zároveň obrovská škola odpovědnosti, samostatnosti, sounáležitosti a týmových dovedností,“ říká o letních táborech třiadvacetiletý vedoucí Petr. „Na skautském táboře se navíc známe z činnosti v průběhu roku, což vnáší do táborového dění bezpečí a důvěru. Víme totiž, co od sebe můžeme čekat, vzájemná znalost nám umožňuje soustředit se na rozvoj dětí, tam kde je zrovna potřeba, a v neposlední řadě víme, jak si z koho udělat dobře mířenou legraci.“

Skautské tábory jsou specifické tím, že se jich účastní většinou děti, které spolu pracují i během roku. Tráví tak léto se svými kamarády a vedoucími, které znají. Na chodu tábora se – přiměřeně svému věku – také podílejí. Pomáhají se stavbou, přípravou jídla nebo programu.

Tábor je pro děti od začátku jedno velké dobrodružství. Objevují bydlení ve stanu, hry, sportování, koupání, vaření, pobyt v přírodě, jízdu na koni i výlety do okolí. Starší a zkušenější pomáhají nováčkům zvyknout si na táborový život. Právě na skautských táborech při společných zážitcích vznikají pevná přátelství na celý život.

Odkaz na fotky z tábora 2017

 

 

 

zanechte odpověď