Proběhlé akce

Výprava do Mariánského údolí

V sobotu 10.11.2018 se skautky z družiny Pand a Dráčků vypravily do Mariánského údolí.

Sešly jsme se v sobotu ráno ve vlaku, který měl ale kvůli projíždějícímu zpožděnému rychlíku asi 10 minut zpoždění. I přes to jsme úspěšně dojely do Brna, kde jsme šalinou a autobusem dojely do Líšně.

V Líšni u hřbitova nám chvíli trvalo, než jsem našly turistickou značku, jelikož vedla po silnici a vedle byl postaven nový chodník. Po zelené, která vedla úzkými cestičkami v lese, jsme se vydaly na vyhlídku Hornek. Cestou mezi dvěma rozcestníky vzdálených od sebe asi 200 m jsme si zahrály hru s názvem geniova vize, při které měly holky zavázané oči a viděla pouze jedna z nich, ta se ale nesměla dotýkat země.

Kousek od vyhlídky jsme narazily na strom spadlý přes cestu, na který jsme si všechny vylezly a strávily tam poměrně hodně času.

Z Hornku jsme šly po žluté směrem k Říčce – Zlatému potoku. Cestou jsme opět na něco narazily, tentokrát byla stará pneumatika od traktoru. I s ní jsme si užily spoustu zábavy při jejím kutálení do kopce a pouštění dolů.

Po přejítí Zlatého potoka jsme si zahrály na hejno veverek. Holky se musely držet za ruce a pohybovat se od stromu ke stromu. Hra skončila u rybníčku Hornek, kde byl taktéž strom, na jehož jedné větvi holky létaly jako Harry Potter na koštěti.

Po modré jsme prošly přez zříceninu Horákovského hradu až k vodní nádrži U Kadlcova mlýna, kde jsme si zahrály předposlední hru. Sbíraly se postupně kartičky s čísly od 1 do 20. Když byla hra úspěšně dohrána, vydaly jsme se na autobusovou zastávku. Měly jsme ještě chvíli čas, a tak jsme si zahrály poslední hru, a to Buldoky.

Zpět jsme přijely vlakem do Sokolnic a Újezda v 17:25 a rozešly se do svých domovů.

Fotky z výpravy zde.