Proběhlé akce

Byly jsme bruslit

Dne 16.2. 2019 se Pandy a Dřáčkyně z našeho střediska zúčastnily skautského bruslení.

Sešly Sešly jsme se na vlakovém nádraží Sokolnice-Telnice v 610. Zde jsme také potkaly vlčata a světlušku, kteří jeli pod vedením Agenta do pražského akvária.

        610 jsme jeli až na hlavní nádraží, kde se naše cesty rozdělily. My jsme zamířily na šalinu, která nás měla svést až ke kluzišti.

         Cestou nám Hanka vysvětlila hru, jež nás měla doprovázet celou výpravou. Dostaly jsme bílé A4ky a seznam slov, jejichž obraz měli kreslit náhodní kolemjdoucí.

     B Bylo to vskutku zajímavé.

            Na kluzišti nechyběli ani plastoví lachtani, pomocí kterých se učí bruslit malé děti. My, kreativní Pandy jsme samozřejmě ihned chytly příležitost za vlasy.

        Prvními odvážnými jezdkyněmi byly Ama a Evča z Pand. Po několika úspěšných jízdách těchto dvou dívek to ostatní začaly napodobovat. (Jak já bych řekla, kopírovat.)

            

            Bruslily jsme přibližně tři hodiny, ale vydržely bychom tam i déle. Kluziště ale otevíralo v devět a zavíralo ve dvanáct hodin, takže jsme si vzaly brusle a chystaly se odejít.

        Ama, Apa a Evča však v rámci hry oslovily jednoho pána, se kterým se tyto tři dívky chtěly rozloučit. Nakonec jsme ho potkaly cestou na zastávku. Nabádal nás, abychom doma poslouchaly rodiče a nezapomněly po sobě umývat nádobí

        Ačkoli snad všechny z přítomných doma nepostrádaly myčku, přešly jsme to s širokým upřímným úsměvem.

       

Toto by bylo shrnutí naší výpravy. Jménem všech přítomných bych chtěla poděkovat Hance a Apě, které pro nás zorganizovaly tuto skvělou výpravu.

                                                                              -Amálie Polenská (Ama)

Fotky z výpravy zde