Proběhlé akce

Tábor 2011 – Cesta kolem světa za 10 dní

Skauti letos poprvé tábořili v tee-pee. Bydlení ve vysokých indiánských stanech, kde si mohli rozdělat i oheň, si vyzkoušeli na letním táboře, který je zlatým hřebem celoroční skautské činnosti.

Tábora skautského střediska Tumulus – Újezd u Brna, pod nějž spadají družiny z Újezda, Žatčan, Sokolnic a Šaratic, se zúčastnily děti ze všech těchto obcí.

Tábor se konal v Jedovnicích na kraji Rakoveckého údolí poblíž zaniklé středověké vsi Bystřec. Louka byla ze všech stran obklopena pásem lesů, který dokonale izoloval od okolní civilizace. Pod tábořištěm se vinul potok. Koupání v blízkém rybníku Olšovec jsme si bohužel kvůli chladnému a deštivému počasí příliš neužili. Ostatně jsme byli stále na cestách.

V Grónsku jsme si pochutnali na rybách, ale museli se také hned po ránu potýkat s hladovými medvědy. V Keni nás čekalo setkání s domorodými kmeny a šamany. V Japonsku jsme vyzkoušeli sumo a čajový obřad. V Mexiku jsme si užili divokého tance. Putování jsme zakončili v Pompejích v Itálii s netradiční pizzou. Za necelé dva týdny jsme se tak v táborové hře „Cesta kolem světa“ dostali do spousty exotických zemí, seznámili se s jejich zvyky a tradicemi a užili si spoustu dobrodružství.
Ing. Jan Binek, Ph.D.