Proběhlé akce

Dvoudenní výprava světlušek a vlčat do Blanska 6.-7.6.2015

Vypravili jsme se již po třetí na skautskou základnu v Blansku, i když pro naše vlčata a světlušky to bylo poprvé a zcela nové.  DSC_0472Tentokrát jsme už přespávali na půdě klubovny oproti minulým výpravám, kdy ještě podkroví nebylo zatepleno.   To, že jsme to tady už znali, byl rozhodující fakt, proč jsme se vydali do Blanska, a co mě osobně vždy táhlo k této klubovně, bylo, že před ní stojí obrovské dětské hřiště, na kterém jsme vždy hledali sportovní výzvy.

Program celé výpravy zajišťovala naše starší skautka – Sušenka.  Děti byli po celou dobu výpravy provázeny příběhem o mimozemšťanovi, který ztroskotal na naší planetě.  Mimozemšťana hrál skaut – Tonda Tisoň. Aby cizinci z jiné planety děti porozuměly, musely ve hře získat pilulku porozumění, a od té doby nebyl problém s mimozemšťanem komunikovat.

už si přesně nevzpomínám, co bylo k obědu, jen vím, že jsme neměli otvírák na konzervy, takže jsme je otevírali starým nožem. Činností a zážitků na výpravě bylo více,než jsem zmínil. Pokud vás zajímá, co dalšího se dělo na výpravě, zeptejte se skautů, kteří tam byli a vše prožili, nebo mrkněte na fotky.

Fotky naleznete v albu Dvoudenní výprava do Blanska 2015