Pozvánky na akce

Tradiční setkání u ohně

 

Zveme všechny děti i rodiče na tradiční setkání našeho skautského střediska. Těšit se můžeš na hudbu, kamarády a vedoucí, pohybové hry, i na oheň a opékání.

Kdy: 27.6.2020

 

Začátek v 18:00 na místě srazu

 

Zakončení proběhne až v pozdních hodinách, protože oheň vytváří nezapomenutelnou atmosféru až po setmění.

Abychom nemuseli spěchat domů a nebáli se o nás rodiče či manžel/manželka, můžeš s námi na místě přespat. Bude-li se ti chtít spát, můžeš jít spát i dříve. Na místě budeme mít nataženou plachtu proti dešti. Zakončení a odchod je plánovaný na 8 hodinu ráno.

 

Hudební program:

Letos se můžete těšit na netradiční hudební nástroje. Každý bude mít možnost, zahrát si s námi na skupinový nástroj Boomwhackers, je to unikátní perkusní nástroj, skládá se z barevných plastových trubek, ty jsou laděny na určité tóny – díky odlišné délce a tloušťce každý kus Boomwhackers při úderu vydává jinak vysoký tón. Zvládne to opravdu každý. Budeme se učit hrát písničky: Strýček Donald farmu měl, Kočka leze dírou a další.

 

Na místě budeme mít Djbembe, je to prastarý nástroj, můžeš si jej představit jako buben, bývá často vyroben z kmene stromu – tropické dřeviny, z vrchu bývá natažená kůže, dnes se však používá i syntetický materiál.

 

Kde: v Újezdě u Brna na staré hoře. Setkání proběhne na oplocené zahradě.  Vydejte se od hřbitova po cestě směrem do kopce, na kopci zahněte vpravo směrem ke kapličce, než k ní dojděte zahněte doleva mezi ploty, po té 100 metrů rovně.) Mapa s místem setkání (SRAZ)   49.1105869N, 16.7587819E

 

S sebou:  hudební nástroj,  pití, jídlo k opékání, karimatku na sezení, (máš-li) skautský kroj nebo skautský šátek

 

Pro koho: Zveme všechny členy střediska Tumulus, jejich rodiče, příznivce skautingu a našeho skautského střediska, na tradiční setkání u ohně.

 

Každý musí mít vyplněné prohlášení o bezinfekčnosti.

 

Těší se na tebe vedoucí střediska Tumulus.