Aktuality

Změny v našem středisku a členské příspěvky

Změny v našem středisku

Naše středisko funguje v Újezdě u Brna a dalších třech vesnicích – Žatčanech, Sokolnicích a Želešicích. Na schůzky však dojíždí i děti z širšího okolí (např. z Lovčiček, Měnína). Děti se běžně schází jednou týdně na družinových schůzkách a dále nepravidelně na oddílových schůzkách (oddíl je seskupení několika družin), výpravách a různých akcích.

V letošním školním roce již zahajujeme činnost v novém rozložení družin v jednotlivých oddílech. Nové rozložení zohledňuje věk dětí, a tak se nám bude v oddílech mnohem lépe pracovat a snadněji připravovat program, který bude více zaměřený na danou věkovou kategorii.

Členské příspěvky

Výše registračních poplatků zůstává ve stejná jako v loňském roce. Základní poplatek je 500,-Kč (400,-Kč za druhého a každého dalšího člena rodiny). Poplatek, prosím, uhraďte do 8.1.2022, a to buď převodem na účet střediska č.244666546/0300 (preferovaný způsob; do zprávy pro příjemce uveďte celé jméno člena/členky střediska pro spárování platby), a nebo hotově některému z vedoucích.

Peníze z členských příspěvků z velké části odevzdáváme našim nadřízeným jednotkám a vrací se nám v podobě dotací, pořádaných akcí či vzdělávacích kurzů. Každý registrovaný člen Junáka má nárok na zasílání časopisu (dle svojí výchovné kategorie). Dalším benefitem je např. projekt skautská karta EYCA (umožňující slevy a výhody).

Noví členové jsou povinni odevzdat přihlášku do skautu (online, na vyžádání u svého vedoucího nebo ke stažení na stránkách střediska tumulus.skauting.cz). Stávající členy prosíme o nahlášení změn kontaktů (jestliže k nějakým došlo) svému vedoucímu.