Proběhlé akce

Výprava na lodě na přehradu

I když počasí podle předpovědí a v tevizních zprávách vůbec nepřálo, nám svítilo povětšinu výpravy sluníčko, především na nás ani nekáplo, a přes den bylo i na krátký rukáv.  Sjížděli jsme řeku Svratku po jejímž vedlejším korytě které bylo místy tak malé že lodě sotva projeli.  Místy byli i spadené stromy že jsme museli přenášet lodě. Řeka byla velice přívětivá i pro začátečníky jako byli ti naši nejstarší skauti.  Mladší tým jel na lodi s vedoucími.  I když to byl pro některé první sjezd řeky..  bez potíží se naučili na prvním základy kormidlování kde byla ještě řeka široká.  Tábořili jsme za Tesco v Brně kde jsme skočili na nákup a odskočili si i na wc 🙂

Druhý den bez problémů jsme dojeli do Židlochovic odkud už jsme dále po řece nepokračovali i když jsme to měli původně v plánu ale řeka byla rozvodněná a široká s velkým množstvím vody  a z bezpečnostních podmínek jsme tu naši cestu ukončili a přespali na okraji města.  Večer jsme odskočili do restaurace na záchod a hledali jsme Mikeho mobil který zatratil.  Po té jsme šli spát.  Ráno jsme vyčistili lodě a jeli domů.
Vynechal jsem co jsme vařili. Jelikož tento zápis píši s odstupem času takže si vzpomínám že jsme na snídani měli páry, sýr ale to tak je asi všechno. Teď mě napadá že chvíli přeci jenom nás zasáhl malý deštík ale až k večeru kdy jsme už měli postavené stany a to v Židlochovicích.
Jednu loď jsme měli zapůjčenou z půjčovny z Komárova.
Určitě tuhle výpravu někdy zopakujeme protože tento úsek jsem s dětmi jel už několikrát a je to ideální místo na učení. Nejenže sjíždíme kousek od domova ale také úsek vede v zalesněné části.